به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهاب نیوز، مؤسسه پژوهشی واشنگتن با برگزاری یک نظرسنجی، به بررسی موضع مردم کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درباره توافقنامههای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پرداخته است.
بر اساس نتایج این نظرسنجی که توسط وبسایت انگلیسی «Middle East Eye» منتشر شده است، موافقت مردم کشورهای حوزه خلیج فارس با توافقنامههای عادیسازی روابط امضاشده میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با کاهش شدید روبرو بوده است.
بنا بر نتایج اعلامی، تنها ۲۷ درصد از اماراتیهای شرکتکننده در این نظرسنجی موافق هستند که این توافقنامهها اثرات مثبتی را در منطقه بر جای گذاشتهاند. این در حالی است که این نسبت در سال ۲۰۲۰ به ۴۷ درصد میرسیده است.
در بحرین نیز، فقط ۲۰ درصد از جمعیت آماری شرکتکننده در این نظرسنجی قائل به تأثیرات مثبت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بر منطقه بودهاند؛ نسبتی که در سال ۲۰۲۰، ۴۵ درصد از شرکتکنندگان را شامل میشده است.
در سال ۲۰۲۰، موافقان عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بر این باور بودند که این توافقنامهها میتوانند رژیم صهیونیستی را به سوی حلوفصل نزاع با فلسطینیان سوق بدهند. در این نظر سنجی شاهد کاهش شدید تعداد این دست از شهروندان اماراتی و بحرینی هستیم.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، در عربستان سعودی نیز که هنوز نسبت به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدام نکرده و تحت فشار شدید از سوی آمریکا جهت انجام این امر است، نسبت افرادی که از پیوستن عربستان به جمع امارات و بحرین حمایت میکردند با کاهش ۵۰ درصدی روبرو بوده، به طوری که تنها ۲۰ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی قائل به این موضوع بودهاند.
نظر شما